Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

СИНДИКАТИТЕ СЕ ОБЕДИНУВААТ, КСОМ И ССМ ЗАЕДНО НА ПРОТЕСТ НА 1 МАЈ

СИНДИКАТИТЕ СЕ ОБЕДИНУВААТ, КСОМ И ССМ ЗАЕДНО НА ПРОТЕСТ НА 1 МАЈ

Претседателот на ССМ Слободан Трендафилов и Секретарот на Советот на ССМ Златко Цветковски остварија средба со Претседателот на КСОМ, Марјан Ристески и Генералниот Секретар на КСОМ Гоце Делчев Тодев.

ССМ и КСОМ ги слушнаа барањата на работниците за потребата од обединување на синдикатите и оваа години заедно го организираат работничкиот протест на Меѓународниот ден на трудот – 1ви Мај.

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) и Конфедерација на синдикалните организации на Македонија - КСОМ заедно излегуваат на работничкиот протест на 1 Мај под мотото „НИЕ РАБОТНИЦИТЕ“

ССМ и КСОМ упатуваат повик до сите работници да се обединат и заедно со синдикатите да излезат на 1 Мај на Протестот кој ќе започне во 11 часот пред Работничкиот дом.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.