Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

СЕ ПОДГОТВУВА НОВ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈП НАЦИОНАЛНИ ШУМИ

Се подготвува нов Колективен договор за вработените во ЈП Национални шуми

Синдикат за градежништво - СГИП денеска со членовите на Синдикалната организација при ЈП Национални шуми Скопје одржаа средба на која започна подготовката на нов Колективнен договор во јавното претпријатие. Во наредните денови подружниците од секој град треба да се произнесат по текстот по што истиот ќе биде доставен до Управниот одбор.

На состанокот покрај Претседателот на СГИП Иван Пешевски, учествуваше и Претседателот на Сојуз на синдикатите на Македонија Слободан Трендафилов.

Борбата за достоинствени плати и безбедни работни места продолжува

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2023 | Сите права се задржани.