Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ИНТЕРВЈУ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ССМ, ДАРКО ДИМОВСКИ

Активностите на ССМ спроведени во изминатата година доведоа до зголемена видливост на синдикатите и ја вративме довербата на работниците и граѓаните што е потврдено и од последните независни анкети според кои Синдикатите се најпрепознаени, па речиси една четвртина од испитаниците сметаат дека тие даваат најголема поддршка и за нив лично и за заедницата.

Продолжуваме и во 2023 година по истиот пат зошто никое од работничките права не ни е поклонето и дадено од некој, за секое од нив се имаме изборено и тоа мора да продолжиме да го правиме, да се бориме за работничките права, зошто ако не се бориме ние кој друг ќе се бори!

Целото интервју на претседателот на ССМ, Дарко Димовски за Трудбеник, прочитајте го на линкот:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=188348263793950&set=a.164572716171505

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2023 | Сите права се задржани.