Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

33 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ

33 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ

Пред точно 33 години, на 05.04.1991 година е формиран Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на РМ (УПОЗ).

Синдикатот на УПОЗ е единствен репрезентативен синдикат во управата и правосудството и единствен синдикат кој и во минатото и денес организирал штрајкови и во управата и правосудството.

Во јавноста Синдикатот на УПОЗ е препознаен и по големиот број на протести, разните активности за подобрување на правата на членовите и вработените, како и унапредување на правата преку колективни договори.

И натаму ќе продолжиме да ги застапуваме, заштитуваме и унапредуваме правата на членовите на Синдикатот на УПОЗ. 

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.